Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädets röst

Långsamgående
flanören i parken
Lyssnande
till trädets röst
En uppmaning om
att sakta in
Stanna upp
och vila
Låta vinden
stryka över
heta pannan

Förbigåendes
snabba steg
anar något men
bara delvis
Rusar sedan
vidare

Alltmedan den
ensamme flanören
fortsätter sitt vakna
drömliv på bänken
i parken

Akompanjerad av
lindens ljuva stämma





Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-07-31 11:50



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Det är rogivande att stilla lyssna på vindarnas sus i trädkronorna.
2019-07-31

  Kungskobran VIP
Att ta det lugnt
är skönt
om än bara för en liten stund
2019-07-31

  Larz Gustafsson VIP
"Vad är ett liv
som ej kan ge
en stilla stund
att stå och se?"

På engelska säger man: "Take time to smell the roses."
2019-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP