Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Introvert

På menyn står nålkontakt i höstack
gärna snabbt, tack.
Vill inte investera i onödan
kasta bort omsorg på tomma öden
bli ghostad som en blomma i öknen

Försöker lagom sakta treva
vill inte böna och bedja
ändå bjuda lite lagom
doppa tån i vatten
anonyma chatten

Längtar efter det genuina
som får det inre att skina
men slår samtidigt vakt
tills vi ingått en pakt
om likställd makt

Var det verkligen lättare förr?
sprang från dörr till dörr
undrade om barnen ville leka
sitta vid lådbil och meka
kan inte minnas att jag tvekat

Nu finns annorlunda risker
folk med empati som brister
ömma hjärtan söker frister
orkar inte bli dränerad
bara få en allierad

Detta ständiga dilemma
ska man gå ut eller bli hemma?
önskar turen kunde vända
slippa traska hem och skämmas
över missade tillfällen
på stökiga uteställen









Bunden vers (Rim) av Månfare VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-07-31 22:56



Bookmark and Share


    Zernatiah
Fint skrivet.

Slippa traska hem och skämmas
över missade tillfällen
på stökiga uteställen

Känner igen mig i det , speciellt yngre dagar.
Missade nog dem flesta hehe
2019-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP