Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur sin stöpta form

Ingen början
eller slut
har cirkelformen
fått

Den vandrar runt
i ring
I samma spår
och sväng

Tills någon plötsligt
ropar stopp!
Och cirkeln plötsligt
tar ett hopp

Ut ur sin stöpta form

Och hamnar i en
virvelstorm
Där den kan byta
uniform
och bli en annan
för en stund

En som är ståtlig
Mindre rund
och flyttat har till
Gribbylund




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-08-01 11:14



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Som tur är regnar det ibland, blixten lovar sken och vand, det riktigt öser ner när åska startar brand, så kan det då livligt gå till, då en visslar sin låga drill, väntar på verklighets rensköljda yta, där idéer ibland sägs tryta. (Vand är utrikiska för vatten.)
2019-08-05

  BenGust VIP
Transformation till eller uppgående i
annan existensform. Vi har lätt för att
stelna i gamla, invanda mönster på
gott och ont.
2019-08-01

    ej medlem längre
Runda formar, virvelstormar.
Påmind om en stund jag haft i Gribbylund :)

Finurligt om ordstäven ”ombyte förnöjer” och ”stöpt i samma form”, tänkte jag
2019-08-01

  Kungskobran VIP
Kul
2019-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP