Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt skriven 2002 på min turné i Hälsingland


HIMMELSBLÅA SOMMARDAG

Hallonsnår

Hummelsurr

Skogsvägsdamm

Morgondagg

Guldlock springer i trollskogen
simmar i skogstjärnen
speglar sitt hår i näckrosdammen
sitt långa blonda oskuldsvita hårsvall glänser

Möte i trollskogen

Fjärilarna
Moder Jords änglar

möter humlor och bin

på hög nivå

över verkligheten

Finns den?

Verkligheten...

Lingonen
skogens eget gull

Lyser upp i det dolda
i skogens mitt

På Bauers pallett

Glöder de röda nyanserna

Hans pensel

Vibrerar i takt med

skapelsens puls




Fri vers (Fri form) av Helena Leijd
Läst 158 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-08-01 12:19



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
likt en jordhumlas dova surr och färd genom verkligheter... fantastiskt!
2019-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Helena Leijd
Helena Leijd