Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur länge var du kung?

Så hur länge var du Kung?

I två dagar kanske tre
men själv trodde jag
att det var en evighet

Min törst var omöjlig
att släcka
jag drack och drack

idag ligger jag uttorkad
i den brännheta sanden
och ber
om Guds nåd

Men det är
så dags

Och nu då
ja det vet ju bara Gud
själv vet jag ingenting

jag bara vet

att det finns ett helvete
och kungens öde
är inte mitt problem
var och en
är ansvarig
för sina handlingar
och jag har mitt öde

Gud sa :var tacksam
för ditt
och det blev jag en dag
Och plötsligt
blev det mycket lättare att leva

och kungen

Som hotade att döda dig?

Ja det vet du ju själv

jag sitter ju här och skriver

eller hur menar du?


Var du aldrig rädd

jo men vad hade jag för val

det var var han

eller jag


och du kan inte förneka

att det är paradoxalt

att en rädd liten pojke

kan besegra en kung




Övriga genrer av Ali D
Läst 326 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-08-01 18:03



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Se upp för new age-packet.
De tål inte att man nämner helvetet.
Själv tycker jag dock att det är bra att du nämnt det.
2019-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D