Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hästens skygglappar

Som ormen ömsar skinn, du ömsar sanningens lögn och lögnens sanning. Komplicerat men samtidigt så enkelt. Hångel längst bak i biosalongen. Prasslande godispapper. Popcorn uppätet redan innan filmen ens börjat. De som redan sett filmen avslöjar mer än gärna högt om vad som ska hända. Typiskt att man måste resa sig när någon på inre raden måste gå förbi och så retfullt de som skrattar på fel ställe. Livet som en film, där jag som statist utan repliker. Konsten att inte titta in i kameran. Synlig men samtidigt obetydande osynlig. Som hästens skygglappar jag fokuserar mig och avskärmar mig mot allt onödigt synintryck. Livet, jaget och universum. Näktergal och kolibri i perfekt harmoni. Sjung du tiger med tassavtryck avgjuten i gips. Du trevar efter smaken av förlorad tid, men den enda smaksensation du känner är missunnsam bitterhet. Under romantisk bröllopsbåge de kysser varandra. Jag sätter mig längst bort vid mitt bord. Osynlig så jag inte syns. Tittar inte in i kameran. Som en duktig statist. I min egna show där skådespelet vilar i regissörens händer. Jag går till statistrummet och dricker svart kaffe. För en stund pulsar ensamheten i snön. Fastän sommaren ännu inte tagit adjö. Troget jag väntar. Väntar på tusen öar av sorg ska passera och hoppet ska segra. Du min vän av påfågelöga. Vill du att jag lämnar mitt smyckeskrin innehållande pärlhalsband innan även jag ömsar mitt skinn av sanningens lögn och lögnens sanning. Jag blundar och jag kan se mig själv gå på röda mattan som en fotomodell på catwalken. Men när verkligheten kommer ifatt mig dricker jag upp mitt kaffe som hunnit kallna. Glamourens baksida i en värld där ingen mig längre minns. Fastän jag stjärnstatus har. Ett sandkorn hybris. Torkad rosbukett till minne av mig själv, innan panikångest tog över mitt liv. Ett liv med saknad över den tjej jag en gång var. Som den vita liljan som aldrig hann blomma ut. Saknaden så stark men jag gråter inte. När blir jag hel igen. Vem vet? Imorgon kanske ett nytt jag vakna och dagen ska jag vårda som värdefulla Fabergéägg.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-08-03 01:34



Bookmark and Share


  danne //
vackert att läsa så här tidigt på morgonkvisten , gillar " och dagen ska jag vårda som värdefulla Fabergéägg."
hoppas att det kommer glittra även för dig .. denna dag.
Det finns krusningar på vatten ytan - motivation är tanken
tack Svarta korp
2019-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP