Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förklaring till ett språk och typsnitt i författarens värld.


I skrivande stund , i seende stund!

Människan som jag beskriver använder många punkter,
sina tre, in de facto.
Efter varje ord, finns de där.
Och inte alla människor kan förstå varför.
Men människan i sig,
hade tänkt sig,
punkterna som sådana!
Till att börja med stilistiskt attentat eller bragd mot texten som hen skrev.
Men sedan utvecklades tanken,
till att omfatta...
En människa som gärna drar lite på orden,
för att skapa spänning,
eller mystik,
eller stämning.
Men alltihopa förstod inte alla och envar, varför hen gjorde så.
Men då sa Hen till sig själv...
Låt dem som förstår mig och min text fortsätta att förstå mig och mina texter, med mina allavarande punkter.
Och låt dem andra fortsätta att inte förstå mig och mina texter.
Och i sin enfald, hade hen trott, att publiken var trög eller en enfaldig sådan.
Vad hen inte förstod i det läget,
var det,
att den enfaldiga,
var ingen mindre än Hen själv.
För att,
Om inte publiken som inte förstod texterna, fick en chans av författaren,
genom någon sorts förklaring, till vad texterna kunna betyda,
så skulle publiken som lämnades vind för våg av författaren,
alltid att stanna i okunnighetens träsk,
vad gällde författarens texter.
Och kanske att den dumförklarade publiken, var smartare på andra ting, än just hen`s text, men om författaren inte hade möjlighet att förklara på ett personligt plan, i författarmiljön , du och Jag, så ´väntade författaren på att journalisten i morgontv, skulle fråga författaren;

-Vilket budskap vill du förmedla med dina texter?
Eller , som i värsta och bästa fall,
Bästa fall, för att journalisten hade förstått, vad författarens texter gick ut på, och förklarade budskapet för författaren, äntligen, tänkte författaren, ÄNTLIGEN, har någon förstått.
Men det negativa i detta sammanhang, var att inte många av författarens eventuella framtida publik, blev speciellt nyfiken på boken, Journalisten hade förstått bokens essens, men vem kunde annars, av den eventuella publiken förstå?
Förstå, att se med egna ögon, att vi människor tänker olika? Och att inte en människas tanke är mer värd än en annans.
Men vad gällde den publik, som hade läst författarens bok, men inte förstått...
Det handlade absolut inte om att publiken blev dumförklarad för att den förstod boken på ett annat sätt.
Nej,
det handlade om att publiken, en skara, och inte alla,
att den skaran inte förstod någonting,
av det som skrivits,
av Hen!




Bunden vers av Mim
Läst 104 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-08-03 16:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim