Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vodka dryck lingon och andra smarta lösningar





hon har köpt en rymdatlas
säger att hon ska äta sig fetare
så hon kan tatuera in hela stjärnhimlen
tror att jorden kommer brinna
vill ha nåt att navigera med

-

hon blev en komet
en sån som
bara dimper ner
och slår hål på atmosfärer
stjäl
luft ur våra lungor

bara le, din jävel
och lär dig andas
som genom sugrör







men tills dess
och för all del
klampa in
och gör dig själv bekväm


mitt hem är ditt hem


så du sågade sönder min säng och sa:
nu måste vi sova närmare
som om det inte gått en dag


som om vi var ännu
ett av alla zombiepar
undvikande blickar i
ikeas lunchmatsal
som inte maler annat än
bullarna



som vem som helst som ser allt
utom varann


hur åskan ger fan i
och hur himlen verkar falla ner
och att ingen, nånsin
vet hur man artikulerar det





men du säger att
dom säljer smarta lösningar
för att livet ska få plats

tror det var lennon som sa
att livet är det som händer
mellan Björknäs och Strapats

avståndet mellan strumplådan och
där man slänger tampongerna

och jag vet
att jag blev till i Nordli
tog mina första steg på Tånum
rev ut Snitsig och Sensuell
ur köksskåpen
och jag gömde spriten
i Kallax mörka vrår
bakom GTA
och röde orm

mejade ner mina första fotgängare
och sköt horor i nån gränd
på bekvämt avstånd
långt upp på Klippans ärm





och hela tiden i valet
mellan Hemnes
och busksnåren
att ibland sova naken
på balkongen
stirra upp mot lilla björn och undra
varför alla andra får använda sina kön
tillsammans med andra
när allt jag får

är ryggvärk på Äpplarö

virad i Strimlönn

nerspydd efter en för många
vodka Dryck Lingon


och många spyor senare
tog du svendomen







klistrade skinkor på
ikea-katalogen

du sa:
tror det va lennon som sa
att livet är det som händer
när man planerar sovrummen



där människan kan drömma vidare
























Fri vers av Love Död
Läst 316 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-08-04 14:01



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Det var fan en av de skönare läsupplevelserna jag haft här på poeter någonsin
2020-11-08

  Onomatoprofet VIP
bodde i Björknäs en gång för länge sen
minns bara kalla vintrar och gungorna vid vattnet
2019-08-04

    Lena Staaf VIP
Rolig och vemodig dikt om livet med hjälp eller ohjälp av IKEA.
2019-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Love Död
Love Död