Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO (redigerad)


Idolernas tid

Jag var bara fjorton år
och du kanske tolv
idolerna var många
Hendrix och Jimmy Dean
vi sprang till skivaffären
och hängde där i timmar
så kom Marilyn Monroe
hon var så ren och fin

Vi köpte fyrtiofemmorna
och spelade på rummet
affischerna på väggen
Beatles och Elton John
vi kunde alla texterna
fast det lät ganska falskt
drack ur de stora glasen
Coca cola många ton

Cliff Richard och Shadows
gav oss en stil med charm
musik som gav frälsning
till själens ljuvligaste bo
så fanns också Bob Dylan
som gav oss sin protest
hans röst en aning raspig
men gav oss själslig ro

Konserterna var många
den sommaren sextionio
Woodstock var förebilden
men vi fick inte vara där
vi nöjde oss med burken
såg Joplin på scenen
och Buffy Saint Marie
ja i henne var jag så kär

När svenska banden kom
Hep Stars och Tages
idoler för oss så många
Svenne med långa håret
Shanes och Jerry Williams
var bra för stämningen
året nittonhundrasextiofem
det gyllene musikåret

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 282 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-05-27 07:05



Bookmark and Share


  M.Eta
”Thank you for the musik” som ABBA sjöng
2021-06-01

  AiA Maria den fria


Musik
rymmer
livets
alla toner


Tack!
2021-06-01

  Blomma-Stjärna VIP
Härliga tider - är med på noterna!
2021-05-28

  överlevaren VIP
Ljuva toner....
2021-05-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
Musik som höll
i smaken föll...
Jag har släkt som
är musiker, kommer
först till lokal så kall...
Jag stickat torgvantar till
dem, de sa det gick hem!!!
Stickat även till B Dylan när
han fick N. B., då fick jag höra
så ska jag inte göra, han rik
kan köpa det han villa ha, men
sa ja´, även en rik kan man
väl med present förse...
Kan väl ej va´nå´t fel i de´!
2021-05-28

  Eva Langrath VIP
Skön musik nostalgi som jag känner mig hemma i,
2021-05-27

  Feliaxel VIP
Nostalgi i dina rader
Musiken sätter spår
2021-05-27

  Öknens Ros VIP
Musikbranschen fullständigt exploderade på 1960-talet, så många artister som kom fram, fantastiskt. Du beskriver det väl i din text!
2021-05-27

  Maria Sundelin VIP
Härliga minnen du har
2021-05-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO