Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ansvar mot omvärlden!

-Idiot.
Kan man säga till någon om man har en fördom, eller kanske Tics?!
-Idiot.
Kan man säga först om någon, efter att den gjort något , som i mina ögon verkar idiotiskt.
Man bör bönhörligen, inte kalla någon för idiot, om man inte sett en person göra något dumt.
Kanske inte ens då?
Kanske ska man lära "idioten" bot och bättring...
På"mitt" eget sätt...
För visst är det så att jag vet bäst?
Alltid?
Kanske inte alltid, men i denna specifika situation...
Men hur skall "idioten" kunna veta, vem idioten bör lita på...
Någon som vet bra mycket bättre.
Hur kan hen?
Någonsin veta?
Skadad är idioten, av tidigare erfarenheter!

Tänk om endast ordet Erfarenheter, betydde, att endast samla på sig positiva lärdomar!
Tänk om livet var så naivt.
Tänk om livet hade rätt, i sin naivitet?
Hur skulle då världen...
Eller den enskilda människan se ut?
(Inte enligt yttre kvalifikationer, utan genom inre)!




Bunden vers av Mim
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-07 12:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim