Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är korrekt och riktigt?

Köbekagor. Skånska för köpkakor, och alltså inte bakade hemma.
Det fanns en tid, när denna sort inte ansågs med blida ögon.
Alltså, sämre än de man bakade.
Är det så nu för tiden?
Det beror väl på vem man frågar?

Köbekaffe. Skånska för köpkaffe. Mitt minne minns nog fel. Det har nog aldrig funnits ett sådant ord i mitt liv. Men det kunde det rimligen ha funnits. Om man kan tänka på det, som rimligt.
Köbekaffe, benämner inte vilken typ av kaffe som serveras.
Kogekaffe. Skånska för kok-kaffe.
Kok-kaffe benämner det, däremot.

Är gränserna mellan fantasi och verklighet, Lövtunna?




Bunden vers av Mim
Läst 166 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-08-07 12:30



Bookmark and Share


  danne //
man kan alltid fråga Lund .

2019-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Mim