Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det som hörs

Jag hör steg – men inga hjärtslag
Jag hör vinden – men ingen viskning
Jag hör grinden; den gnisslar när den öppnas
och än mer när den faller igen – bakom dig

Jag hör steg i vinden vid grinden, men de är inte dina
de är mina och det är dags att gå hem nu

Jag har hört att det är vad du också gjorde – gick hem
men jag vet inte, ty dina hjärtslag var från den stunden
aldrig mer mina och du viskar nu bara i hennes öra
hon där hemma som inte har en grind som gnisslar
och som aldrig kommer se den falla igen – bakom dig

Jag hör steg – men inga hjärtslag
men jag har hört
att i morgon
är en annan dag




Fri vers av Sandybell
Läst 341 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-08-07 19:28



Bookmark and Share


  Sandybell
Tack, Peter! Tack för de fina orden. :)
2019-11-16

  Peter Vahlersvik
Jag läser en längtan, en smärta,
känner in en önskan, en horisont,
ser ett svek, ett begravt löfte,

Tycker om rytmen jag får när jag läser,
känner en väl uppbyggd poesi med återhållen förtvivlan

Tycker om denna Din text...
2019-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Sandybell
Sandybell