Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyfödd

Längst upp på kullen. Två barnstövlar.

längst in luft. Syret så fattigt. 

Knappt märkbart syns handen vinka 

åt något hon inte vet något om. I hjärtat 

höll hon sin drömda tvilling, han som gled 

längs hoppets strängar. 

 

I dagar har hon tackat guden. Legat vid

hans nakna fötter. Tvättat hans gudsrike

med en tacksam blick. Beundrat formerna 

av skapelsen. Tackat honom för det mänskliga 

i människan. Insugit den livets nerv som 

i ett kort ögonblick stals från henne. 

Och hon har tänkt på dem alla. All kärlek.

all stor innerlighet. All närhet. 

 

Hon hade älskat med den ännu inte födda 

med sådan längtan att livet före var en 

dröm hon länge trodde att hon hade glömt. 

 

Nu var bladens färger starka. Solen len. 

 

Som om livet var en nybadad kropp i

soluppgång. Min själ som nyvaken. Rusig. 

Hon var  liv. 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 162 gånger
Publicerad 2019-08-07 22:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP