Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem kan man lita på?

Jag undrar i mitt inre
kan man lita på politiker?
de som lovar stordåd
så fort som det blir val
de som utnyttjar systemet
allt för sina egna syften
som tafsar på integriteten
inför rättsväsendets sal

Jag har en stilla undran
kan man lita på kyrkan?
den som bara fördömer
de som inte lyder och tror
den som ger sitt försvar
till mördare och pedofiler
kyrkan som inte hyllar
allt där äkta kärlek bor

Men den stora frågan är
vem kan man lita på?
kanske inte ens en själv
där under himmel blå

Jag har en stillsam tanke
kan man tro på tomten?
han som kommer med paket
när julaftonen faller på
mannen med vita skägget
barnens allra käraste vän
han som köper tidningen
inför tindrande ögon blå

Jag undrar allt som oftast
kan man lita på försäljare?
de som säljer fordonen
som stannar efter nästa fil
de som mutar bilprovningen
till gynnsamma protokoll
de som fifflar med märken
för att skapa en säljbar stil

Men den stora frågan är
vem kan man lita på?
kanske inte ens en själv
där under himmel blå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 424 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-20 07:33



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Visst kan man lita på många! Man kan lita på dem som uppträder tydligt, rakryggat, engagerat och kunnigt. Men en sund skepsis bör man bära med sig för att skilja agnarna från vetet och vara beredd att omröva. Det finns bedragare men de flesta människor är ändå schysta och vill väl.
2021-04-20

  Eva Langrath VIP
Välskrivet om en berättigad fråga. Vem kan vi lita på.
2021-04-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, det är en berättigad fråga. Egentligen tror att det är mest sig själv man kan lita på. Tänkvärd bra rimmad dikt.
2021-04-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Jag litar
på mej och
och på vän
så länge allt
med den känns
OK... Om inte...
Då blir det att
loda, vad hände
med det goda...
2021-04-20

  Eva Helene VIP
I allmänhet kan man nog lita på varandra, men bra att inte vara alltför naiv och godtrogen för då kan man ju råka illa ut.

2021-04-20

  Maria Sundelin VIP
Bra fråga
2021-04-20

  Feliaxel VIP
Bra fråga
2021-04-20

  Kungskobran VIP
Nuillus in verba, Francis Bacon 1526-1626
( ta inget för sant utan att undersöka saken)
2021-04-20

  Öknens Ros VIP
Om man inte kan lita på sig själv är man ute på hal is. Då är det bäst ta sig upp på fast mark.
2021-04-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO