Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lapportens skönhet

Som att barfota vandra bland vemodets klippblock av försvunnen tid. Du vackra, du sköra, du underbara. Där nuet i det förgångna i en dröm vi inte längre minns. Men hela mitt väsen minns. Som att andas drakens andetag i en saga min skyddfilm förträngt. Espingar ringlar sig i hjärtesorg. Att inte våga släppa taget, vem är jag då? Frenetiskt letande efter trygghet, men det enda jag fann var trasiga pusselbitar av mig själv som inte passar in. Bortglömd vissen midsommarkrans med sju sorters blommor, jag ler fastän jag inte vet varför. Kanske du min vän av pärluggla kan se in i kristallkulan där drömmar av snö och livets längtan kan se de tusende tårars gråt. Önskar lodjuret som lagt sig att vila tätt intill mig för evigt i detta nu. Jag kan känna hennes närhet i pärlemorskimrande regnbåge. Som om tiden var i går, men samtidigt ödet vilandes i lapportens skönhet. Sov du min vän av tillit och när du vaknar ska du se att morgonen redan tagit adjö av nattens stjärnor och hälsar dig välkommen till det äventyr som vissa kallar livet. Ett liv utan dig skulle vara som du utan livet. Smärtsamma tanke. Jag blåster ut ljusen i min tårta, sjunger födelsedags visa, blåser ut serpentiner. Öppnar paket med vita snäckor. Fastän jag inte har fyllt år. I min ensamhet. Jag firar mig själv.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-10 05:59



Bookmark and Share


  danne //
`andas drakens andetag i en saga min skyddfilm´
Sagornas skimmer som släpps igenom, detta är en vacker text med vemod som inte släpper taget, även om skimret finns där bakom .. närvarande och inte långt borta. Tårarna är kristallklara så som man kan spegla sin egna själ i, kanske lite motvilligt men de kommer farande vilket fall som helst ner…
Värmen från draken är nog inget att vara rädd för utan den tillför nog tröst …
En fantastik bild med fauna i fjälligt landskap din text beskriver … ja fjäll som drakens fjäll..
Svarta korp vilken text!
Grattis på födelsedagen om det är så!
2019-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP