Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kappa på en stol. En dörr.

 

Hon har tagit på sig blommig klänning. 

Druckit morgonkaffet, knipsat utblommade 

mårbackapelargoner och knappast tänkt. 

 

Det är som om hon vaknat ur en dröm och

stigit in i en bättre. Ser plikten

i bakre delen av huvudet. Det där som ska 

skrivas. Bladen väntar men har just inget mer

att säga. Formulerar meningar vars grund 

inte betyder något längre. Hans reaktioner 

betydelselösa. 

 

Vi två betyder inget. Inte längre. 

 

Hon hade alltid älskat på något sätt. Men

inte du. började aldrig. Som en bok utan 

ord jag fyllt med illusion. En relation jag 

drömt fram. Din fysisk kropp, dina försiktiga 

läten, ditt ansikte, dina händer. 

 

Det är omöjligt. Hon kommer inte förmå sig.

hur hon än skriver är det lögn. Som att 

formulera tackkort till ett födelsedagsbarn

fast ämnet rör närhet. Identitet. 

 

Hon tänker att det kan vänta. Och ju längre 

väntan desto ytligare blir vi. Vi var tomhet. 

 

Hon tänker på om hon är glad att ha träffat honom 

lärt känna, ett ord hon inte begriper sig på när

det rör honom. Han har inte lärt känna henne. 

 

så djupt oförmögen till att lära känna

något för det börjar alltid med ett jag. Han 

har inget.

 

han finns för att jag tänker på och skriver om. 

 

Jag tänker på en dåtid jag knappt minns, om

och om kring detaljer jag inte lyckas fånga. 

Tänker kring det märkliga som om jag trodde 

att det fanns svar. 

 

Det närmaste hon kommer är att han egentligen 

aldrig tyckt om min själ. Jag tror jag varit 

motbjudande. Så upplevde jag mitt behov av 

närhet. Som om han kräktes av att någon ville 

veta. Förstå. Kanske var det enbart självförakt 

jag speglats i. 

 

Min kappa över stol. Mina punkter nedlagda 

i en låda. En stor stor kärlek som aldrig 

kunnat börja. Som handlade om mig. 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-08-10 09:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP