Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tilltufsad

Flamingons fjäderdräkt. Tilltufsad av livets vindar. Där hon stolt står ensam i lagun och omringas av böljande palmer över henne smeka som om det vore bugande kejsarpingviner. Om drömmen vore vacker som daggdroppar på rosenblad i gryningen hennes hjärta som utslagen lilja, vi gör oss osynliga i nattens gudinnor av evigheten i giraffens blick där delfiner simma. Trygghetssökande du minns den gnagande oro i dimman av lögner och svek. Men hon står kvar där, ensam i lagun. Tilltufsad. Flamingons fjäderdräkt. År efter år. Vår och sommar. Höst och vinter. Dag som natt. Om och om igen. Doften av liljekonvalj sköljer över lagunen och äntligen ett lugn lägger sig. Där snöugglan bygger sitt näste, där vi också kan finna ro. Vi kysser de ögonblick av sorg godnatt, som kärlek till livet i morgonens dimma. Som daggdroppar på rosenblad. Tystnad i din rodnad. En stillhet. Inom dig lugnet flyter på näckrosblad. Och jag ler i min dröm, där trollsländor dansar bland såpbubblor och fjärilar. En dag i taget. Som du, som jag. När vi är supernova i vårat egna universum.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-11 16:19



Bookmark and Share


  danne //
Är tillbaka å läser dina ord igen, Fina Svarta Korp.
Den säger en hel del om
"ENSAMHETEN" berättande form som påtvingat hälsar på.. Den är väldig denna känsla men man finner en slags ro när man läser den..
Din text Korp där alla djur
rör sig tyst omkring som skepnader
i ett vackert månsken och en lätt bris kysser oss god natt och önskar oss välmående... så upplever jag dina ord ..
Daniel

2019-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP