Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2015 - när katastrofen var ett faktum som aldrig inträffade

aldrig var ett ord
ett stigma
en själ som älskade sina avkommor,
men dog vi sin egen förnedring
när förändringen hittade sitt faktum

vi såg hur det byggdes,
hur det raserades av ett ingenting,
men det var fyllt av så mycket att
inget kunde ha varit ett allt
och trivialiserande inget

älskade bara tanken,
men kunde inte förstå skillnaden
mellan ett vi, du och ett jag

där vi stod
är där vi dog
och kanske fanns möjligheten
en längtan,
och kanske en möjlighet

att forma en sköld




Prosa av Max Poisé
Läst 211 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-05-19 19:31



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Tack för en stark text som verkligen berör mig. Funderar vidare på att förstå skillnaden "mellan ett vi, du och ett jag"... Kram /Grubbelmia
2022-05-21

    Lena Staaf VIP
Jag tänker mest på rubriken, 2015 och ktastrof, hur man benämnde "flyktingkatastrofen" som inte var någon katastrof utan något som lyfte Sveriges ekonomi och dessutom tog vi emot ett antal flyktingar i behov av skydd.
2022-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé