Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rapport till Naturhistoriska muséet.

Varelsen
hade fastnat i en fälla i skogen'
Jag upptäckte den på morgonen vid åttatiden.
mätte och vägde
kollade kön
tog organ- och vävnadsprover som bifogas.
Fäste i sedvanlig ordning identifikationsring runt ena vristen:
kön: man
vikt: 73,4 kg
längd: 187 cm
ålder: 91 år (enkel röntgen av kindtand).
Saknar identifikation i övrigt.
Kan dock sammanljuda enkla ord
(uppfattat bl.a. ordet poesi).
Går med stöd av käppar
klättrar inte i träd.
Ny som skogslevande art
måste anses ha högt naturvärde och
tillhöra statens vilt.
2019-08-12




Fri vers (Modernistisk dikt) av Göran Strömqvist
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-12 17:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist