Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

poetens helvete



Mitt i livskrisens svåraste ögonblick bestämmer jag mig för att klä i svart och bli poet. Det känns förkrossande fint i själen att komma ut som djupsinnig. Jag monterar ner himlens hemligheter, men fördärvar synen när jag tittar mot solen utan solglasögon.

Förblindad analyserar jag kärlekssmärtan, tänker ringa dig och hoppas att högtravande metaforer kan sexualisera vår konversation. Jag vet innerst inne att du aldrig kommer köpa min poesi. Istället investerar jag i hatt och cigaretter och ser skum ut när jag kommer till uteserveringen.

Jag vill skriva riktig poesi på en mänsklig plats. Visst vet jag att det är rökförbud där, fast rekvisita behöver de som försöker vara begåvade. Snart sitter jag i hörnet, rimmar om allt och inget när jag spår framtiden. Inte fan kan jag ana att feministen bredvid blir kåt.

________




Fri vers av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-08-13 17:58



Bookmark and Share


  Trollbunden
Ja poeter ligger bra till hos feminister, så förmodligen blev feministen vid bordet jämte kåt. ;)
2020-04-27

  Lottie Ålhed VIP
Kul och bra text. Vågad och öppen ur ett manligt perspektiv....
2019-08-16

  Kungskobran VIP
Feminister är svåra att komma åt
om man är kåt
Det är bättre dom ägnar sig åt varann
så slipper dom bekymret med en man
Vi män har alla andra kvinnor kvar
som gillar livet och älskar sin karl

2019-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP