Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Demaskera Livet

Livet,

den största av karnevaler. Fall i grå verklighet

eller fyrverkeri i med fallna masker och dans.

vanliga människor med vanliga ansikten

Snopna och besvikna med svagheter

Stereoptypt och intetsägande dolda 

Nedärvda rädslor med tusen minnen

Tvingade skäl, osanningar, hänsynslös egoism,

fräck närgångenhet, osympatiska individer

Narcisister som förgör världen oomsorgsfullt 

 

Ljus och mörker

Ett spöke med kalla händer 

En varm hand med energi 

Guld och grått

Gnistor ur ögon

Mönstret till en människas liv

Fred och sämja

Gå bortom rädsla

Överlev

 

 

Lyckliga och njutande av livets härlighet

I obevakade ögonblick blottar sig livet

till sitt rätta jag borta som snö för solen 

Demaskera

Att vara sig själv är tusen gånger bättre

Verkligheten kvarstår

Din största gåva till dig själv 

Verkligeheten rinner och vinner genom ärlighet

och ett öppet ansikte, sannings Tourettes kallar jag det

Som en Amazonas flod med tusen mynningar

Stämningarna i livets karaktär

Masker som går alla människor till mötes, du kan se den i ansiktet

där du öppet kan läsa skiftningarna och störningarna i karaktären 

Ingen förställnings konst bara ett ärligt och uppriktigt lynne,

men som också säger ifrån när något går fel längs åsikts banan, 

istället  för att lismande och inställsamt hålla med.

Någon man kan lita på i alla väder. 

 

...livets karneval. Med hjärtat i mitten.  

Därför...Demaskera. 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Songbird VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-08-14 11:04



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
i mitt blod rinner ...ett sanningsserum
har längs vägen mött så många av obskyr karaktär
att med plåstret följer skinnet med

håller med till 100 %
bra skrivet
2019-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP