Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vill vara en god medmänniska




Jag påverkar andra
med handlingar och ord

har jag skrivit
som ett rättesnöre

läser ofta texten
som ligger på mitt bord

en påminnelse om
att tänka efter före










Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 437 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2019-08-14 12:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Insikt i orden!
2019-08-21

    Birgersdotter VIP
Du är en vänlig själ,det känner man av dina ord och kommentarer.
2019-08-19

  Elwania
Fint Nice, o s v.. eller en konflikt rädsla som göms bakom den rosa ridån
2019-08-19

    Lena Staaf VIP
Ja! Att tillåt sig att vara god. Nu för tiden ifrågasätts godheten. "Godhetsknarkande" är en föraktfull benämningav vissa.
Leve godheten!
Och bra också att tänka ett varv extra när ord landat på pappret.
2019-08-17

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket bra att rätta sig efter...
2019-08-17

  överlevaren VIP
En klok påminnelse...tål att tänkas på!
2019-08-16

    Peter Söderqvist
Kloka ord.
2019-08-15

  Ezmeralda VIP
Något vi alla borde göra.
Kloka ord Marita!
2019-08-15

  M.Eta
Att tänka efter före är en god idé!
2019-08-15

  ULJO
Det finns många goda människor. Är man själv god så ser nan det. Kan man inte se och uppleva godhet är man nog hjärntvättad.
2019-08-15

  StinaJ VIP
Kloka ord.
2019-08-14

  Olof Lagerhorn VIP
En bra målsättning
och praktisk tillämpning.
Jag tycker du klarar det
mycket bra.
2019-08-14

    ej medlem längre
Kärnfullt och klarsynt. Dina ord sprider eftertanke och klokhet.
2019-08-14

  Rise Little One
Så ödmjuka är dina ord!
2019-08-14

  Maria Sundelin VIP
Klokt, men man har alltid rätt att tycka det man vill
Kramar
2019-08-14

  Eva Helene VIP
Bra att påminnas om!
2019-08-14

    ej medlem längre
Jag tror det falller dig naturligt, ja att vara god..fina ord o fint rim
2019-08-14

  Niliboy
Fina fisken! Vad vore vi om vi inte fick vara omtänksamma å goda medmänniskor?
Så säger också Moder Teresa i boken Det levande ordet!
Jättebra. Att du inspireras!
2019-08-14

  Larz Gustafsson VIP
Ingen människa är god.
2019-08-14

  Kungskobran VIP
Att inte tänka efter före kallas spontanitet
vad jag då säger ,ingen vet
i bland kan det bli bra
med många hurra
ibland katastrof
jag låtsas då vara filosof

2019-08-14

  Peter G VIP
verkligen en viktig sak att komma ihåg!
Kloka ord du skriver!
2019-08-14

  Öknens Ros VIP
God tanke, god handling.
2019-08-14

  Mats Edin VIP
Klok text
2019-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP