Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lögn eller ej


Lögn och förbannad dikt
är en fras man minns

Fastän någon sådan
sällan finns

Kalla den hellre en
fantasi som är helt relevant

Eller kanske till och med
en passion
oberoende av politik
och religion

En mötesplats för alla
och envar
utan absoluta svar

Det som inte behövs
blir nog heller ej skrivet

På så sätt kan en dikt
sägas spegla själva livet





Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-08-14 16:15



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om vad som är dikt och diktens funktion. Den fria tankens flykt!
Lögn är något helt annat. En medveten vridning eller fördunkling av fakta.
2019-08-19

  Fredrik P. VIP
Utmärkt om diktning.
Absoluta svar finns ej.
2019-08-14

  Briza media
Fint beskrivet och rimmat. Eftertänksamt, håller helt med diktaren och gillar särskilt "kalla det hellre en fantasi som är helt relevant" och att dikter speglar själva livet! Olika människors olika liv och behov av att uttrycka sig.
2019-08-14

  Larz Gustafsson VIP
LOL!
Mo!

Jag spikar hur många teser jag vill-
Jag är i gott sällskap. Synd bara att han behöll barn"dopet" och treenighetsläran.
2019-08-14

  Kungskobran VIP
Då är väl antalet mötesplatser begränsade ,hur funkar det med poeter.se?
2019-08-14

  Koloristen
"There are absolutes".
2019-08-14

  Staffan Nilsson

Det här gillar jag.
Lurigt diktat om poesins värld.
Som om poesi inte spikar teser om sant och falskt, utan erbjuder läsaren eftertanke. Och efterkänsla - fast det ordet kanske inte finns, men jag tror att poeten förstår.


2019-08-14

  Larz Gustafsson VIP
En mötesplats utan absoluta svar är en mötesplats jag bojkottar.
2019-08-14

  Kungskobran VIP
Lögn förbannad lögn och statistik sägs det , men för statistikern är det inte så
det är när andra än statistiker tolkar materialet som det blir lögn

Prosa och poesi är underbart där får fantasin flöda fritt och det är ok
Fint formulerat av dig
2019-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP