Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


utan krav

 

Det har sagts mig att mina händer är vackra –

Smyckade ska fingertopparna smeka din hud längs nyckelbenet. Vaka över din andning och invänta höstens mörkt röda. Det stavas omsorg.

Jag tänker du behöver tid. Jag tänker jag behöver tid. Jag tänker.

Behöver jag det svulstiga, porriga, vulgärt begärliga. Letar jag ord jag inte förstår, lekar jag inte förmår, masker utan begripliga miner.

Jag tänker jag söker nakenheten, att få sitta gränsle, leka tafatt. Med kläderna på.

 

Har du då kommit för att lära mig kärlek.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-08-14 18:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
skönt skrivet
2020-03-26

  Lehva VIP
Vilken vacker, livsbejakande, sensuell text.
2019-08-17

    Jag är fan större än Sartre VIP
Jävligt urtjusigt skrivet!
2019-08-15

  Blomma-Stjärna VIP
skön prosa att läsa i höstkvällen!
2019-08-14

  lodjuret/seglare VIP
Upprepningar. Om det finns något som människan uppskattar i sitt liv, oavsett ålder, så är det väl just det. En första gång för allt' och så förstås försök att upprepa hur det var då, om till det blev 'som det skulle' och i vilket fall då det blev som det skulle och det var en första gång för det. Vem skulle inte vilja uppleva det igen. Och igen, igen, igen och igen?
Som att läsa en text eller höra ett ljud, se naturen själv spela upp sitt sceneri.
2019-08-14

    ej medlem längre
Dina texter har förmågan att krypa in under hudens varma filt och lägga sig till rätta där. Så vackert att det stundtals gör ont att läsa.
2019-08-14

  Gunnar Hilén VIP
Det blir nog en skön höst.....med varma färger...längs med
2019-08-14
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP