Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt från 1985. Återfunnen i en urklippsbok.


Nakna ord

Det kom en dag
då min värld gick under.
Naken och skändad
stod jag ensam kvar
och stirrade
med skräckslagen hand
på de blottade orden.
Ty sårbara är de ord
som ännu ofärdiga
speglas i oinvigd blick

Dagar gick
och nätter kom
- ingenting blev gjort.
Glödde gjorde pennan,
kvidande led oskrivna papper.
Grät gjorde handen
vid tanken
att aldrig skriva mer.
Så rädd var jag
att försöka var omöjligt.
Tänk om mina ord
skulle födas som döda
med ögon utan glans
och ljummen hand.
Tänk om de inte svävade
utan föll tyst till marken
som en förlorad fjäder.
Då skulle gnistan
ha mist sin glöd
och aldrig tändas mer.




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-08-15 19:15



Bookmark and Share


  Lehva VIP
Stark och vacker text. Igenkännande.
2019-08-17

  BenGust VIP
Men orden steg upp och glödde i en annans blick. De fick blad som fick
blad och livet åter.
2019-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP