Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I betraktarens öga.

Är det en sysselsättning, att betrakta?
Heltid, Deltid?
Eller råkar man bara betrakta?
Vilken nytta har betraktandet?
Om det inte handlar om att man råkat se något brottsligt, och blivit vittne till det?
Det heter ju i betraktarens öga...
Vilket öga, av de två , av dem vi fått till skänks, är då det mest värdefulla?
Man säger ju inte...
Med mitt högra öga såg jag...
Eller om man nu väljer, att säga, med mitt vänstra öga såg jag.
Eller är betraktaren ett Subjekt?
Som skall uppmärksammas?
Just för att hen, är en betraktare?
Och slutligen en fråga till betraktaren, om nu betraktaren väljer att sitta på ett cafe` och kolla in folk...
Vad väljer han att se på folk?
Eller, tar han sig friheten att döma?
Men att betrakta omedvetet, gör ju alla som kan se...
Tar sig fram i livet, med hjälp av detta sinne, tillsammans med de andra...
Men betrakta, kanske är ett medvetet val?
Ty att se, för den som kan se, är ju vardagsmat...




Bunden vers av Mim
Läst 76 gånger
Publicerad 2019-08-16 07:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim