Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fan ta er

Fan ta er
som blundar
Mobben på bussen
Barnet med såren
Kvinnan som böjer sig
och mannen som gråter

Fan ta er
som vände er bort
när jag grät
Må skammen svida

Fantastiska, modiga ni
som stod kvar

Jag ska försöka
Prata med mobben
Fråga barnet
Hälsa på kvinnan
och trösta mannen

Och jag ska lyssna
på vännen som gråter

Jag mår bra nu




Fri vers av Lehva VIP
Läst 451 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-08-17 11:14



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Enklast att vända bort blicken, folk är så fega överlag. Vill inte bli inblandade. Det behövs mer civilkurage i vårt samhälle.

Bra skrivet. Tankeväckande och starkt.
2019-09-10

  Marita Ohlquist VIP
Alla behöver någon att luta sig mot när marken gungar under fötterna!
Jag är övertygad om att du är en sådan person.
2019-08-18

  Annie b'larsson VIP
Härlig rubrik. En text som trots ilskan lyckas med konsten att röra sig bort från den och övergå i ett lyssnande, en förståelse som blir till stark och meningsfull poesi.
2019-08-17

    Lena Staaf VIP
Ställer du upp för andra kommer du själv också att må bra. En icke oväsentlig biprodukt av handlingen!
2019-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Lehva
Lehva VIP