Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evangeliet

 

En natt då månen 

älskade på allvar. lade örat tätt längs 

himlens kant. Av önskan 

bägge två. Lyssnade till ljudet utav undret 

 

En natt då björnar lämnat sina bon 

en människa ringer in sig sjuk. Det får 

va nog nu.

 

        [men här hörs smattret utav regn ]

        [ i verkligheten] 

 

hon hade inte drömt fram dikterna om kärlek 

 

inatt var en natt när hon trodde det.

 

Trodde. 

 

 skenet av det nya i bilder 

 

           [ är rus igen fast trygg ] 

skenet av det nya i flera nyanser 

           [ längtan större ] 

en ny sfär har drivit ut min historia 

om skuld förlust 

 

En natt då tyngd hårdhet drivits bort

himlen speglar inga fötter hängande

fotvalv fria. Sikten klar 

 

är som dag en dag i maj 

 

           [ är nästintill hel] 

           I daggen spår av oss 

  

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2019-08-19 03:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP