Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Lilla mamma

Hej lilla mamma
försökte ringa dig
numret är blockerat
det hade jag glömt
du är ju inte här
med oss längre
flaskan bredvid mig
den har jag tömt

Hej lilla mamma
det är så tomt här
blommorna i köket
de har vissnat ner
vet att du är borta
så svårt att förstå
fönstret så smutsigt
ingenting jag ser

Hej lilla mamma
jag dricker och sörjer
att du har lämna mig
har svårt att sitta still
går till din gravplats
flera gånger om dagen
känna din beröring
är det enda som jag vill

Hej lilla mamma
ser ditt namn på stenen
och blommorna i vasen
jag plockade dem i går
vårt samtal känns skönt
fast du är långt borta
tårarna som en slägga
kanske att de läker sår

Hej lilla mamma
nu är flaskan tom igen
systembolaget är stängt
vet inte vad jag ska göra
kanske vattna blommor
eller gå hem till brorsan
han behöver också tröst
våra tankar så sköra

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 475 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-10-25 06:48



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Starkt berörande skrivet...saknar ord...
2019-11-05

  ResenärGenomLivet VIP
Berörande diktat...saknad känner vi alla ibland och vi tacklar den så olika...
2019-10-28

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Detta berörde... jag hittar inte orden... just nu
2019-10-28

  StinaJ VIP
Berörande om saknad. En mor dör aldrig utan finns i våra hjärtan hela vår levnad.
2019-10-27

  Lars Hedlin
Känslan berör på djupet så starkt.....
2019-10-27

  överlevaren VIP
En bottenlös sorg, smärtsamt ordat!
2019-10-27

  Maria Sundelin VIP
Det är så tungt att mista någon nära
2019-10-27

    annelie eriksson VIP
Vackert och sorgligt på samma gång??

2019-10-26

  Nils-Robert
Starka ord som berör
2019-10-26

    Lena Staaf VIP
Vackert och skärande smärtsamt beskrivet om en oändlig sorg och saknad som inte heller alkohol förmår lindra.
2019-10-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
M amman med
O ch där i alla led
R oligt! Sen hon borta!
A llas sorg sen så stor, är
N og sen bara en tröst
* att man har haft
* en så god mor!
****************
2019-10-25

  Blomma-Stjärna VIP
du beskriver så inlevelsefullt hur sorg och alkohol tillsammans förlamar och skapar ett personligt förfall
2019-10-25

  Kungskobran VIP
Rörande
2019-10-25

  Öknens Ros VIP
Fint skildrad om saknad efter en älskad mamma.
2019-10-25

  Feliaxel VIP
Fint skaldat
2019-10-25

  majola VIP
Så fint och berörande skrivet, tycker jag.
2019-10-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO