Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Återfunnen dikt från 1985


Människospillra

Din karisma
är en brinnande mur
av tillbakahållen kärlek.
Dina händer famlar
trevande ovant.
Darrande av berusning
söker de Kärleken.
Dina ögon är skygga,
glödande av misstänksamhet
och sargande Längtan.
Du blickar ned,
upptagen av ondskans röster,
maktlös av rädsla.
Din kropp är mager
och hungerns feber
bränner din hud.
Du irrar omkring
på jakt efter Värme.
Då du finner den
blir du skrämd.




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-08-21 21:09



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Egenartad text som väl speglar
osäkerhet och sökande i det
motsägelsefulla utspelen.
"Brinnande" - "tillbakahållen"
"skygga - "glödande"
"Irrar omkring på jakt efter" - "finner".

Och närhet penetreras genom
mångfalden adjektivistiska verb.

2020-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP