Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla fröet

Det känns som jag går i en uppförsbacke,
Som aldrig tar slut.
Som att jag alltid missar tåget med bara en minut.
Som en skottskadad som bara vårdas akut.

Inburad för brott jag ej begått.
Offret som får betala förövarens lott.
Jobbar och jobbar för att chefen ska leva flott. Som spenderar och spenderar utan något mått.

Ingenting är gratis men mycket jag fått.
Stå ut med i längtan på något gott. Jag är det lilla, lilla frö som aldrig blivit sått.





Bunden vers (Rim) av SellwiN VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-08-22 08:36



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Dikt som förmedlar ilska över maktlöshet men förvissning om vad som hade varit möjligt om förutsättningarna varit annorlunda.
2019-08-22

  Domenico VIP
Hela tiden ett steg efter...i skuggan...tystad...
Där är vi alla ibland...något att lära av och så plötsligt är tid för vår egen blomning !
2019-08-22

  ULJO
I det stora är vi små, men betydelsefulla
2019-08-22
  > Nästa text
< Föregående

SellwiN
SellwiN VIP