Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om de nu är bäst att leva på fjortonhundratalet, eller i vilket fall i en 'tid' som om allt stod stilla, varför lever vi inte så då. Och kallar det för civilisation. Utan religion, kapital och politik, skulle människan klara sig 'långt', bara inte till ma


I månaden mars är alla goda ting tre




Det knepiga med flyglarm,
eller allmän ringning i alla kyrkklockor.
Det är väl att en central uppmaning
handlar om att 'stanna på din arbetsplats'
om en själv alls har någon.

Men vem tänker då på de arbetslösa
eller de vilka har 'en ledig dag',
de är väl 'extra exponerade' för gas
eller vad det nu är som luktar så.

Ibland är det tur att inte bo i skogen.
När det brinner i den.
Då är det fint att bo i en öken,
även om den ofta kallas för en stenöken.

Därav går det att förstå varför det är
så populärt att odla landet i länder
med stor tillgång till sand.
Där borde det även gå att göra ting i glas.

De har 'att ta av'.
Runt glasrutor byggs gärna hus av olika slag.
Men de börjar nog med glasrutorna,
det är själva stommen.

Sedan kommer resten av tomrummen att fyllas
och någonstans där omkring
kilar människor och husdjur omkring.
Tidlösheten skulle fylla ens liv med 'innehåll'.


(17 mars 2013)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-01 17:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP