Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Empati och humanism...


RÄDSLOR FÖR DET OKÄNDA!

Hatet måste ge vika, sträck ut en hjälpande hand vilket tar mindre energi än att skriva ner alla dessa "tillmälen" på Facebook och sociala medier om flyktingar o/e asylsökande människor från främmande land som sökt sin fristad här. Sträck ut en hjälpande hand även till dem som getts uppehållstillstånd i Sverige.
Som officer och fostrad i Försvarsmakten löd skolchefen: överstens tes; ” – slå aldrig bort en utsträckt hand från din broder, ta den, bär din broder om så är nödvändigt på din rygg till säkerhet, skydd och vila.” Den bördan är lätt att bära, skapa tillit och låt egoismens rädslor ge vika. Lyssna på ditt hjärta! Det kunde vara du själv som var utsatt. Den svenska freden firar i år sitt 200-årsminne. Förhoppningsvis kommer detta att uppmärksammas i Sverige. Landet och vi människor är och blir förhoppnings förskonade från krigets fasor och övergrepp även i framtiden.
Visa empati och öppenhet för etnicitet och mångfald!

Rent allmänt: - Att alla de som bryter upp ifrån sitt land, sina hem, sin kultur, sitt språk och från dessa förskräckliga stridszoner blir mottagna med generositet och verklig kärlek i hela världen och i Sverige synnerhet av sina medmänniskor, speciellt, naturligtvis också av de kristna församlingarna oavsett religiös tillhörighet, ”etnicitet, barn, man eller kvinna”.

"Dum, Spiro Spero"
- Så länge jag andas, hoppas och tror jag på människans förnuft.









Prosa av Johanne Rydgren Rilje
Läst 134 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-22 12:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje