Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tröskel # 2 : inför 2020

 

 

framtiden står och väntar

på att alla dessa decennier skall bli färdigsorterade

 

du och jag står och låtsas

oss förstå hur vi uppfattar företéelsen

 

odöda drömmar dramatiskt står och svajar

inför ännu en spikad verklighet

 

folk står och knackar

på varandras skallar som av grovt sandpapprat trä

 

molnen som vanligt står och faller

över översvämmade öknar uppbrunna

 

teoretiska modeller står och vickar

på världens rumpa mera kluven än någonsin

 

små bokstäver står och skriker

att de minsann också är störst

 

sittande beslutsfattare står och tuggar

på arbetsbördan som aldrig tycks sluta växa

 

oändliga informationskanaler står och bläddrar

från sida till sida till hemlig sida

 

minst halva bunten står och sover

förlamade av skräck att göra övertramp

 

solsystemet står och skräpar

tycker svarta hålets dammsugare

 

emellertid all kärlek står och hoppas

att barnet tror på livet ändå

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-08-22 20:51



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
Bra diktat
2019-08-23

  Gunwale VIP
Det skulle kunna vara majuskler, finstilta men inte så finkänsliga?
Kul med den där dammsugaren!
De första och de sista raderna fastnar jag ändå mest för.
2019-08-23

  Nanna X
Gillar särskilt de skrikande minusklerna.
2019-08-22

  Nanna X
Härligt kreativa variationer av "står" i olika betydelser. Och herregud vad tiden går, det är ju faktiskt snart 2020.
2019-08-22
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP