Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mulatt

Min pappa va finne
Mamma svensk

Var under många år ganska besviken på mamma för att hon valt pappa
till just min pappa

Ansåg nämligen att hon borde valt en svart man
för då hade ju jag blivit mulatt

Ville ju vara vacker
men tjockt lockigt hår fin gyllene färg lång smal och alldeles underbar
istället blev jag glåmig med råttfärgat tunt hår
alldeles för kort och knubbig...

Lite märkligt krav på sin mor såklart
det förstår jag ju nu 40 år senare

Ändå
För mig va mulatt=vackert
Tills igår då jag hörde från någon som fick allt det där att det inte alls var ett vackert ord
något man absolut inte vill höra
som kommer från slaveri....

Så förlåt
och TACK för allt nytt jag får lära mig var dag
om jag bara vill....




Fri vers av kråkan VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-08-23 02:59



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det handlar väldigt mycket om viljan.
2019-08-23
  > Nästa text
< Föregående

kråkan
kråkan VIP