Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett lite olustigt lustspel i sex akter. En sex-akt i sex åttondelstakt?


Dagen efter

Rune Berg - poet
Frida Fröjdö - soffliggare
Sten Hård - bagare
Emma Numminen - sångerska
Jukka Palm - blomsterhandlare
C. Trubamoll - trubadur
Per Vers - poet
Dag Ågren - drinkare

----------------------------------------------------------------

I - början

"Güten mørgen!", säger Dag.
"Denna dag, som gjord för Ågren.", säger Rune.
"Kanske berget får lov att komma till Rune?", säger Sten.
"Nu ska vi inte kasta Sten i glashus.", säger Emma.

II - mitten

"Emma finns bara i denna text. Men hon vill ha sex!", säger Jukka och börjar jucka mot en palm.
"Sluta jucka mot palmen, Jukka!", säger Per.
"Ja, du är ju rent ut sagt pervers!", säger Frida.

III - slutet

"Nu är väl allt ändå frid och fröjd?", säger Trubamoll och greppar sin gitarr.
Emma sjunger ett klockrent f och Trubamoll tar ett slutackord på gitarr. Han tar istället för ett C-moll ett Ass-moll13, som melankoliskt och lite lagom småfalskt klingar ut och lämnar sina fotspår i sanden... *

----------------------------------------------------------------

( *) Detta är ett Easter Egg. Jag syftar på en version av Wayne Shorters låt "Footprints", som går i C-moll. I den version jag syftar på har man i melodin bytt ut C-mollackordet i takt 11 mot ett Ass-moll13. Meloditonen är ett f och den tonen passar ju bra över både ett C-moll och ett Ass-moll13.)




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Tomas Karlsson VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-08-23 13:28



Bookmark and Share


  AKT VIP
Hm......Ibland blir det kul! Men visst är det en markerad höjning av pianot innan bassolot?
2019-08-23

  Språk, hjärna!
:D
2019-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP