Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är ingen kärleks förklaring med blomma och ring utan bara mitt personliga brev till vår store hövding


BREV TILL STATSMINISTERN

Hej min kära statsminister
hur mår du själv :)
tack för att du har öppnat mitt
olyckliga brev

Hur är det ju med din hälsa
hur du det har
är allt väl med din familj och
dina kompisar

Jag mår, måste det ärkenna,
inte särskild bra
och ofta har i tankarna
att härifrån dra

Jobbar så hårt som en draghäst
mera än vad går
Det känns som att hela tiden
livet stilla står

Kroppen sliten, hjärta sviktar
plånboken har hål
men om jag dör eller lever
spelar ingen roll

Mina egna bekymmer är
långa några mil
dock ändå jag oroar mig
mest för min familj

Min söta fru är arbetsam
ändå arbetslös
men att hon ska få anställning
långt är ifrån oss

Vi har inte råd att hyra
större lägenhet
bo på femtio kvadratmeter
det är inte lätt

Måste köpa för mina barn
kläderna och mat
de är trötta på tomma ord
och pappas löst prat

Men allt skulle vara bättre
om min fru jobb får
och det kommer att bli aldrig
fast hon i kö står

Där, på arbetsförmedlingen
ingenting bra sker
de upprepar hela tiden
" skaffa kontakter"

Nu när vi befinner oss
vid ravinens kant ( el. på ruinens brant)
vi ber inte dig at skickar
till oss några slant

Jag hoppas att jag har nu
blivit din bekant
så hjälp mig och min familj att
vi lever normalt

Du har förmögna vänner
och du har makt
snälla store statsministern
var vår jobbkontakt

När du blev statsminister
tog visst ett ansvar
så läs noggrannt varje mitt ord
skicka till mig svar

Tack för att du har läst mitt brev
det ska hopp oss ge
MÅ LEVA MAKTEN, MÅ LEVA KONTAKTEN
MÅ LEVA SVERIGE

Jovo Janjicic





Fri vers av Jovo Janjicic VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-23 15:44



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Socialdemokraterna har förvaltat kapitalismen och det är den som förorsakar problemen. T ex arbetslösheten.
2019-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Jovo Janjicic
Jovo Janjicic VIP