Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- Genom vandring

Det händer att jag undrar vad som hänt med den brunhåriga flickan, där,
hur ska hon orka, klara av, att reda ut, det oförklarliga,
det tunga hon lever i, det dystra hon bär...

Jag måste hjälpa henne, att hitta en väg ur, allt det där,
visa henne en soluppgång ovanför talltoppar,
en månförmörkelse ovanför kyrktornen,
berätta för henne om en framtid så ljus,
att den är värd de tunga stegen, suckarna, tårarna,
jag måste övertyga henne om,
att livet är värt att leva, att det blir väl en dag.

Jag måste sätta mig enstund,
bestämma mig för att mina steg faktiskt kommer att kunna hjälpa,
henne, den brunhåringa flickan där, hon med nedböjt huvud ovanför grus,
genom gräs, bakom granar, ovanför tunga stenar, lätta tuvor,
hon som är precis som jag var då.




Fri vers (Fri form) av Ewelina Mann
Läst 131 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-23 18:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewelina Mann
Ewelina Mann