Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rimmad dikt


INDIANENS VISDOMSORD

Betänk min son
vår gamle hövdings
visdomsord:
Var man bär ansvar
för vår jord.
Ej blott sin tid,
till sjunde led,
så är vår lag
så är vår sed.
Allt är dig givet här
som lån,
att överlämnas
till din son.

Betänk min son:
Där vite mannens spår
du ser,
där finns ej vilda
hjordar mer.
Där blomster stod
i överflöd
där ligger marken
förödd och död.
Han tänkte blott
på tid som var
icke alls
varthän det bar,

Betänk min son,
den vise mannens ord.
Du bär ditt ansvar
för vår jord.




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 192 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-08-24 15:30



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Visdomsord som gäller oss alla...mycket bra...
2019-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl