Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ännu vilar staden i morgonljus och sensommarsval efterdyning av stillnad sommar


I efterdyningen av sensommarsval semester (Göteborg)

det är sensommaren när morgnarna är våra

och trafiken ännu inte lamslagits av stadens puls

 

vi viker in på Sten Sturegatan

insuper stadens vaknande blick när vi svänger in mot dess hjärta

 

sällan har kullerstenarna

som fem minuter senare möter våra fötters steg

varit så välkomnande,

och aldrig förr vinden så mojnad,

som dessa ögonblick när lördagens brus ännu inte väckt 

göteborgarnas sovande väsen och lemmar

till sprudlande liv

 

 © Birgitta Wäppling, 24 augusti 2019

 

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-08-24 15:36



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Levande skildring.
2019-08-24
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP