Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den vita mannen




Vithårig, lönnfet och naken
Har han belägrat bryggan.
Övertagit hela stranden
Ja, hela världen

Min lugna stund vid vatten
Byttes mot jogg i rädsla
Rivstart i rullgrus
Klump i hals

Jag är född att skrämmas
Född att söka skydd
Född att beskyllas

Den vita mannen
Solar naken på bryggan
Född att äga











Fri vers (Modernistisk dikt) av annapoem
Läst 197 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-08-24 16:20



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och talande på många sätt
2019-08-24
  > Nästa text
< Föregående

annapoem
annapoem