Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anteckning som ska vidareutvecklas, s.6 i boken.

Koncentrerat korn, att ha kornet på någonting...
Anteckning, eller mer än en anteckning? År 2015...
17/6 2015!
"När du skjuter skarpt, ser du lasersiktet då?"
"Har du kornet på någonting?"
"Just när koncentrationen kanske finns där och behövs?"...
"Det känns som att kornet är sihtat på någonting"!
"Är offret , eller bytet, eller uppmärksamheten på kornet , i kikarsiktet, ditt grands öga?"
"Vad är koncentration?"
"Är den spännande, eller är den vad man gör den till"?
"Fast spänning, är väl essensen? Och kornet, ett mått av sanning? Kanske, ett sorts fokus, om du tänker lite längre?"

Denna morgon hade den inre psykologen inte mycket att tillägga. Vilken psykolog erkänner att dagarna är olika bra, även för dem? Det kanske de gör? Men att förutsättningarna för en bra dag/bra människa är olika? Eller ska vi böja ordet bra, till dagarnas eller människans känsloläge; Bra, Bättre och ytterst sällan bäst? Eller är det Bäst, som du har för dig? Hur bär du dig åt?

Dagarna är likadana. Dagarna är olika. Dagarnas motsats till varandra. Människan vill uppnå balans,( oftast), vill dagarna det? Ligger det i vår natur?
Vilken natur ligger dig närmast? (Bokstavligen), och vad är den yttersta motsatsen? Varför lever vissa människor efter motsatsernas devis? Och vad är egentligen den yttersta motsatsen? Skenhelighet , eller mänsklighet?




Bunden vers av Mim
Läst 116 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-27 03:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim