Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stigen som inte fanns igår

Så går någon

en stig som inte fanns där igår

in i en skog

som doftar te och karameller

som någon gjort hemma

 

och någon är

redan där, mitt i det vilda

mitt i det levande

och nynnar en låt

från Gunnar Wiklunds tid

 

någon väntar

att någon skall komma

hit till gläntan där solen bor

och där glasen står klara

på det grå stenbordet

 

och någon sträcker ut armarna

och säger Välkommen,

välkommen till landet Långt Borta

och till en vrå i tiden

där vi alla kan vila.

 

 

Mynta och koriander,

ängsull och skogens blå klockor,

en hand som möter en annan

i måltiden  

vid världens ände

 

och hon som kom

frågar om månen

som stiger ur tjärnen

och om halsbandet han bär

med örnens märke

 

och han svarar

med en finger mot sina läppar

och sedan med en sång

som hon hörde

den gången hon var ett barn

 

sången om trollmor,

om barnen i grottan

som hade svårt att somna

fastän det var kväll

och rävens tid var inne

 

 

Det var natt för trollungar

men de som möttes

drack sitt te

ur sirade enekoppar

och teg tillsammans

 

och bäddade bland blommorna

för egna vandringar

ännu längre bort

i närhetens sagoland

en natt med stjärnljus

 

 

Det fanns ingen

som såg honom gå

ingen som hörde

kliven i gryningen

bort, bort

 

ingen som räknade

sekunderna och minuterna

när ögonblicken

var evigheten

i det underbaras famntag

 

och tårarna i stunden

utan avsked

blev till dagg i gryningsgräset

när räven gick

mot de dolda gryten

 

 

Så finns någon där

som nynnar på en sång

av Nancy Sinatra

och kokar karameller

efter farmors recept

 

så finns hon

som vet att någon

snart skall komma

längs stigen

som inte fanns igår

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-08-27 19:25



Bookmark and Share


  Feminaz
Ord av skönhet och närvaro!
2019-09-07

  stormengudrun VIP
Oj så fint <3
2019-09-02

  Lena Själsöga Keijser
du målar med ord, porlande bäckar, stigar, livgivande, du skriver du talar kan se dig vid en eld reciterande med sjungande stämma
vackert
vackra
dofter
2019-08-28

  Nils-Robert
Du smyckar kärleken med ord mellan naturens under och minnen från barndom. Bra gjort.
2019-08-27

    ej medlem längre
Vacker
Kärlek som får finnas på sitt egna vis
2019-08-27

  lodjuret/seglare VIP
En lång text. Men i vilket fall läsbar, i det här ljuset.
2019-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP