Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Psalmen en vänlig grönskas rika dräkt har inspirerat till denna dikt...


Ett rikt (växt) liv


Fyllda med nästa sommars
blomning
fröstinna och tunga
hänger kapslarna dignande
på blommans stängel

Snart ska varje kapsel
med sprängkraft
slunga iväg sitt innehåll
i en båge upp mot ljuset
och vidare ner i jorden
där nästan varje frö
ska komma att gro och växa

För att återigen få ha ett rikt liv
i blomning även nästa sommar




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-08-28 14:24



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Det ständigt nyfödda livets under. Fint och sinnligt fångat av dig.
2019-09-03

  BenGust VIP
Många ord med växtkraft.
"Fröstinna, "kapslarna dignande" och
"med sprängkraft slunga iväg".
Gillar.
2019-08-31

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om naturens kretslopp, ger hopp och tillförsikt om det kommande året.
2019-08-28

  Larz Gustafsson VIP
Underbar psalm!

Just det! Vetekornets lag.
2019-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP