Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sandskrift

Du satt och skrev i sanden när de kom med henne. Äktenskapsbryterskan. Hon som lagen ville stena.

Du behövde bara några ord:

"Den som är utan synd får kasta första stenen."

Och de gick, en efter en - den äldste först. Släppte stenarna de hade i händerna. Lät dem dunsa och sanden yrde damm.

Varje sten var en tyngd som hade kunnat bli förlåten.

Och du strök ut det du hade skrivit, två strykningar med handen över marken och så tittade du upp:

"Var det ingen som dömde dig? Inte heller jag dömer dig. Gå nu, och synda inte mer."

(…)

Låt mig gissa:

Kanske ville du bara vara ensam...


*


Och här kommer jag igen...

Det finns en hemlighetsfullhet i din fåordighet som gör att jag hela tiden måste återvända.

En poet kan säga att hon kommer för att få en "enkel upplysning".

- I själva verket hoppas hon att du ska visa henne de ord som kan ge gestalt åt allt. Den barmhärtighet som kan lyfta den som är djupast sjunken i stoftet.

Hur som helst... Jag tror att du förstår varför jag är här igen och undrar:

Vad var det du skrev i sanden?




Övriga genrer av Vanja-Kristina Morgell
Läst 1020 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2006-07-10 21:58



Bookmark and Share


  Ronny Berk
intressant poesi; som om tidvattnet såväl söker som raderar; filosofiskt - och med mänsklig anknytning ...
2014-11-24

  Björn Donobauer
Han skrev kanske ett citat från Jeremia:
'Som en skrift i sanden är de som har avvikit från Herren Gud.'
Eller också; sannolikt då de alla var skriftlärda räckte doodlandet i sanden för att påminna dem alla...

Teddy
2014-09-18

  Björn Donobauer
Så underbart kompotterade trådar. Vad han skrev? Han behövde inte skriva något. Själva skrivandet var budskap nog..'*Som en skrift i ssanden är de som övergivit Herren sin Gud* (Jeremia).. det var inte vad han skrev utan att Han skrev som satte dem i rörelse..
2006-10-07

  Mangal VIP
Texten väckte något nytt i mig. Eller något urgammalt. Du skriver fantastiskt. Både vackert och tankeväckande.

(det är inte långt mellan sandskrift och sanskrit - fast det var väl arameiska, vad vet jag...)
2006-08-18

  Tassan
Å, vi delar samma längtan.. precis så!!
(tog dig på orden i din pres och sparade dig som sk.vän)
2006-07-16

  Yvonne Vigstrand
Ja detta är kraftfullt skrivet....gick rakt in i mitt hjärta!
Mycket bra!
Kram Från Yvonne
2006-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell