Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Graciöst nattsvart

Förundran över havsanemonernas sävliga svävande. Korallrev i min själ. Av de unika i ensamheten i urholkad ek. Löven i beundransvärd färgprakt. Om inte vargtimmen vore min tid att skriva dikter. Vad skulle då porslins pantern i mitt öra viska? Den förfrusna vintern i bisonoxens själ i våren hennes nyvunna vänskap till sig själv någonstans i dimman hon byggt sitt bo. Rea på mina känslor, men de är inte till salu. Domherre i mystisk visa om de drömmar som smälter av värme från de böljande palmer smeka den vita sanden jag en gång besökt, om än i tankar av lugnet i lotusblomma i min semester av önskan. Smultonlikör jag aldrig smakat, men ordet smakar sommar. Snöleopard gråter över livets ärr, men samtidigt graciöst nattsvart. Gratulerar till dotter av is, du mitt hjärta av svanarnas romans. Funderar ett ögonblick över sekler av din karismatiska utstrålning. Frö av beundran en gnutta vemod och trädens årsringar över tystnaden av gullviva. Jag ser dig i regnskog av den du trott dig vara, men endast jag vet var din ironi och självupptagenhet kommer ifrån. Sandslott av kronjuveler havsvåg sköljer bort. Kvar blir tomt snäckskal av tystnaden och de nätter som kunde varit våra. Saknaden i din tomma blick, säger mig allt. En dikt till den näktergal som en gång vann mitt hjärta. Mitt hjärta av förundran över livets skrubbsår kan läka mig hel igen. Kärlek på recept. Vykort från väninna. Där änglar älska. På moln av oss.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-30 00:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP