Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drottningens kungarike

Skrattmåsar av videung. De kyliga nätter svalkar ödsliga smekningar över min kropp. Drottningens kungarike, diamanttavlor glittrar. Frenetiskt du sliter upp blixtlås till ditt hjärta av smaragd. Under din hud havsörnen svävar. Där vilsen känguru förtvivlat söker sin syster av de drömmar om kristaller och juveler som passerar henne. De plommon av lycka, regn av hagel någonstans i spindelnätet av glömda minnens hav. Tröstande prärievarg i strass collier i månens sken av skönhet hon dricker sig berusad av sin beundrande spegelbild. Närhet och smärta i tvilling av snö. Bland klippblock där underbara minnen samlas. Du kysser mig och livet tar sin början, där mörkret och ensamheten slutar. Att flamingon tog emot din utsträckta hand och tillitsfulla stunder pånytt föds. Jag bjuder dig livets skådespel. Du vill ha huvudrollen. Jag nöjer mig med att vara statist. Men i min skugga din stjärnglans brillierar. Någonstans jag hör renarnas bjällror ringa, fastän det dröjer länge tills vinterns andedräkt når oss. Men ändå kan jag ana snöflingor falla som stjärnfall i mina händer fjärilar lyfter mot skyn. Himmel och hav i dans med en älva. Doften av hyacinter. Jag saknar den vinter som ännu inte kommit.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-08-30 14:21



Bookmark and Share


  danne //
Det gnistrar och glittrar
i raderna ,
lyser upp bland det
vemodiga ..
Det ger ett sagolikt intryck ändå.
Svarta korp jag tycker den är fint skriven.
2019-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP