Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvätt


Det slemmiga under glasskivan under mikroskopet kunde tas för både tvål och det som skulle tvättas bort. Man kunde inte veta. Mikroskopet var sönder. Osynliga låg de där, de gungande klustren som för mig vart och ett gott kunde ha fått vara ett liv, ett komplett och vackert liv, men de var bara små händelser.
Jag tvättar av glasskivan med dess tvål och blir alldeles, alldeles ren; ren och alldeles fri från historia.




Prosa av Gunwale VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-08-31 01:49



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Smått hisnande perspektiv... där kanske subjekt och objekt är utbytbara, eller ingalunda??

Här tycks livets komponenter flyta ihop, som orsak och verkan ibland gör i vetenskapliga kontexter.
2019-09-01

  TrollTörnTrappan VIP
Spännande att få läsa prosa av dig!!

Kunde dessutom ha blivit en 100-ordare, om du hade lagt till 27 ord till dessa 73 - men är säkert komplett och vacker och skrämmande nog som den är.
2019-09-01

  Nanna X
Skönt att bli ren. Men helt fri från historia lär man nog aldrig bli, och det är nog tur.
2019-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP