Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad Ma


Och hundratusen goda tankar hade inte fel (i tillägnan)

minns du
när du cyklade slalom på hemväg från byn
och varje nyfunnen stig var en öppen möjlighet?

minns du
när du förtjust samlade hallon i förklädesfickan
med munnen full av sommarens bär?

minns du
när du började förstå varje tanke hos din mamma
och fåglarna sjöng för dig när morgonen vaknade?

ett kärleksfullt ord var nog för dig då
innan omvärlden krävde mer än du tillät

i ett försök att stöpa om dig efter andras krav

 

men du gick din egen väg
än fanns tid att leva
tid att finna sin egen väg där luften var fri att andas
tid att låta världen gå dig till mötes

annanstans

 

 © Birgitta Wäppling, 31 augusti 2019




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-08-31 15:00



Bookmark and Share


  Maria Marängsviss VIP
Fin.
2019-09-03
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP