Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ode


Två grader celsius, din hud, du var
och i två rader låg, din hud, gav svar

Vintern lyfte och sommaren ångade varmt,
olidligt och du andades i mitt öra
Jag ville slå dig, men
jag lät dig hållas
Så där som jag alltid lät dig hållas

Ibland pratade vi om könsroller;
Jag, med evigt rynkade ögonbryn
Du, med fokus på kön
Det slutade alltid med en hyllning
och en undran

Två rader hyllning
och en undran

Så, när sommaren är slut
Varför skriver ingen längre om gurkor (cucumber, KUK-AMBER)

Sekunderna innan sömn, sekunderna innan sömn
Sekunderna innan sömn
Jag såg dig som fattig och mig som ditt kön

Detärsorgligtmensant
Detärövernu
Det är sorgligt, men sant




Fri vers av leopardia
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-09-01 21:11



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En kvinna frågade en vän till mig om han brukade 'hjälpa till hemma'. Han dröjde en smula med svaret, eftersom 'att hjälpa till, brukar betyda att 'någon annan bestämmer'. Varför han svarade 'nej' på frågan. Han verkade anse att makars möjliga samspel inte gärna inkluderade 'en chef'. I kär lek, finns det i och för sig ibland 'någon som bestämmer', bara att det även kan inkludera 'att ingen är chef' över någon annan... texten fick mig att tänka på just 'fördelning av tjänster'...
2019-09-02
  > Nästa text
< Föregående

leopardia
leopardia